IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Sephora се превръща в поредния бранд, напускащ Русия

Компанията е продала местното си дъщерно дружество

09:34 | 12.07.22 г. 1
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

Sephora, козметичната компания собственост на LVMH, е договорила да продаде руското си дъщерно дружество, с което се превръща в поредния бранд, който се изтегля от страната след инвазията в Украйна, съобщава Bloomberg.

LVMH продава руския бизнес на Sephora на местен генерален мениджър, заяви компанията в понеделник в съобщение по имейл. В началото на март групата временно затвори руските си магазини.

Напускането на Sephora се случва, след като европейските и американските санкции в страната направиха дейността в Русия все по-сложна. Компанията се присъединява към Nike, която също заяви миналия месец, че си тръгва от Русия.

Звучи наистина много разумно, че западните компании като цяло няма да продължават да плащат наеми и заплати завинаги в Русия, ако дейността им не може да бъде възстановена“, казва Лука Солца, анализатор в Sanford C Bernstein, по имейл.

Ходът ще осигури „приемственост“ за служителите, посочва Sephora, която имаше 1200 служители, работещи в 88 магазина в Русия и ангажирани в поддръжка на сайта на компанията в страната.

Новият собственик ще управлява бизнеса под бранда Ile de Beaute. Сделката е обект на разрешение от антитръстовите власти, казва Sephora.

Русия представлява около 2% до 3% от световния пазар на лични луксозни стоки, показват изчисления на Bain.

Sephora е вторият по големина бранд на LVMH по приходи след Louis Vuitton и шестият по печалба, сочат оценки на HSBC. LVMH не предоставя подробни финансови данни по бранд.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:45 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
Petar2015
преди 1 година
Sephora ще направи добро, ако се махне и от България. Магазините им само загрозяват моловете, демонстрирайки ужасна липса на естетически вкус.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още