IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Часовникът Kaventsmann Triggerfish Bronza A2: буквално взривоустойчив

Устройството е тествано при налягане от 300 бара и получава само няколко драскотини

10:25 | 21.03.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Часовникът Kaventsmann Triggerfish Bronza A2: буквално взривоустойчив

 

И преди сме виждали държавните глави и някои, например руски, олигарси да имат бомбоустойчиви коли, самолети и жилища, но има хора, които са достатъчно луди, за да искат часовниците им да са също такива.

Ако търсите взривоустойчив часовник, то със сигурност трябва да обърнете внимание на Kaventsmann Triggerfish Bronze A2, пише порталът Gear Patrol. 

Корпусът му с диаметър 44х20 мм е тестван при налягане до 300 бара (еквивалентни на водно налягане на дълбочина от 3000 метра), а след това е подложен на взрив с 10 кг експлозив C4, проведен от спец частите на САЩ. Устройството устоява на взрива, като единствените повреди са няколко драскотини по корпуса.

Изводът? Triggerfish е часовник за истински мъже с корпуса си от бронз CuSn8, характерен дизайн и каишка от Dangerous9.

Собственикът на Kaventsmann Михаел Барахона Фернандес следва доказана от времето традиция за производство на часовници, като сам изработва частите на корпуса прецизно една по една в собственото си ателие в Берлин, Германия. Поради тази причина всеки месец на пазара се пускат само по няколко часовника. От модела Triggerfish Bronze A2 ще бъдат направени само 30 екземпляра, като първите пет ще са готови в края на март. 

Снимки на уникално здравия часовник вижте в галерията

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:29 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още