IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Pandora повиши прогнозата си след ръст на продажбите в САЩ

Компанията има силно представяне през третото тримесечие

12:17 | 01.11.21 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Carsten Snejbjerg/Bloomberg</em></p>

Снимка: Carsten Snejbjerg/Bloomberg

Pandora, най-големият производител на бижута в света по производствен капацитет, повиши прогнозата за приходите от продажбите си и за маржа на печалбата за годината, а като причина за това посочи силното си представяне през третото тримесечие, предава Ройтерс.

Pandora спечели от отварянето на магазините след блокадите тази година, а продажбите ѝ се изкачиха над нивата отпреди пандемията, тъй като американските купувачи получиха големи правителствени стимули, а ваксинациите доведоха до ръст на разходите за стоки и услуги.

За 2021 г. датската компания очаква между 18 и 20% ръст на органичните приходи от продажби. По-ранната ѝ прогноза беше за 16-18% повишение. Маржът на печалбата преди данъци и лихви (EBIT) пък ще е 24-24,5% спрямо по-ранна прогноза за 23-24%.

“Covid-19 и необичайно високият ръст на случаите в САЩ продължават да създават голяма несигурност около прогнозата“, допълва фирмата,

Pandora заяви, че приходите ѝ от продажби за третото тримесечие са достигнали 4,73 млрд. датски крони (734,92 млн. долара), което е над прогнозата на анализаторите за 4,67 млрд. долара.

Компанията отчете EBIT от 957 млн. крони, което ес оказа повече от сумата от 917 млн. крони, колкото очакваха анализаторите. Маржът на печалбата преди лихви и данъци пък е 20,2%.

Компанията ще отчете пълните си тримесечни резултати на 3 ноември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:27 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още