IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Levi Strauss започна да прогнозира за полугодие заради несигурността на пазара

Компанията наблюдава свиване на продажбите единствено в най-ниската си ценова категория

23:21 | 13.07.22 г.
<p>
	Снимка: Bloomberg LP</p>

Снимка: Bloomberg LP

Levi Strauss & Co. коригира финансовите си цели по-често, променяйки ги на всеки шест месеца вместо годишно, тъй като е изправена пред несигурна икономическа прогноза, пише Wall Street Journal.

Базираният в Сан Франциско производител на деним премина към цикъл на 6-месечно финансово планиране, след като предизвиканите от пандемията промени в икономиката показаха необходимост от актуализации в средата на годината, твърди главният финансов директор Хармит Синх.

Планът на компанията за полугодието включва прогнози за приходите и печалбата, както и колко бързо фирмата продава инвентара или събира плащания. По-честите прогнози помагат на Levi Strauss да се подготви за потенциално икономическо забавяне, нови фази на пандемията и непредвидени геополитически събития, казва Синх. "Причината това да бъде важно е, че нямаме реална представа за бъдещето. Нещата са толкова несигурни", посочва той, допълвайки, че тази седмица възнамерява да обяви плана за второто полугодие.

Миналата седмица Levi Strauss заяви, че приходите ѝ за тримесечието до 29 май са се увеличили с 15 на сто до 1,47 млрд. долара. Търсенето на деним е силно, тъй като хората се завръщат на работа в по-небрежен стил и обновяват гардероба си, коментира Синх.

Миналия месец компанията си постави петгодишна финансова цел за достигането на годишен ръст на нетните приходи между 6 и 8 процента до края на фискалната 2027 г. Нетната печалба през периода е спаднала с 23% спрямо година по-рано, до 49,7 млн. долара, отчасти заради удара от 60 млн. долара, свързан със спирането на работата на руския пазар. Levi работи по дългосрочните си планове за Русия и очаква повече яснота по въпроса в следващите няколко месеца, допълва Синх.

Търсенето на най-евтин деним на Levi Strauss се е свило през тримесечието, след като някои притеснени от инфлацията клиенти са ограничили разходите си, посочват анализатори. Търсенето на емблематичните за марката продукти Denizen и Signature, които се продават между 20 и 30 долара при търговци като Walmart и Target, са се свили със среден едноцифрен процент спрямо година по-рано, сподели Levi's. Тези два бранда отговарят за 8% от нетните приходи на компанията за фискалната 2021 г.

Извън най-евтините категории, Levi не наблюдава сигнали за отдръпване на клиентите, твърди Синх. Levi повиши цените на стоките си, за да компенсира влиянието на по-високите разходи, включително за памук, който се ползва за направата на деним. По-високите цени на дрехите до този момент не са довели до свиване на търсенето, допълва Синх.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:53 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още