IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Круизната индустрия превзема Китай

Броят на пътуващите с круизни кораби китайци е нараснал с 60% от 2005 г. досега

13:10 | 12.04.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Броят на китайците, пътуващи с круизни кораби, е нараснал значително през последните години. През 2005 г. с круизни лайнери са плавали 10 000 китайци. През миналата година обаче техният брой е достигнал 1,4 млн. души, сочат данни на Асоциацията на круизната и яхтената индустрия в Китай.

Очаква се страната да се превърне в най-големия крузен пазар в Азиатско-тихоокеанския регион до 2020 г. Прогнозите сочат, че до края на десетилетието круизните туристи в Китай ще наброяват 4,5 млн. Това означава 33% ръст от равнището през 2013 г. според данни на Министерството на транспорта.

При толкова голям ръст все повече компании влизат на пазара и предлагат собствени круизни услуги, пише Red Luxury.

Bohai Ferry е компания, базирана в провинция Шандонг, която се присъедини към индустрията през февруари, представяйки свои оферти за пътешествия с круиз. Плановете ѝ са първият ѝ лайнер Zhonghua Taishan да пътува между Южна Корея, Япония и други страни в Югоизточна Азия. Корабът струва 43,68 млн. долара и е купен от италианската Costa Cruises. Очаква се той да пристигне в Китай през май.

Bohai Ferry създаде и собствена туристическа агенция през 2013 г., за да привлече повече туристи към новия си бизнес. Генералният мениджър на компанията заяви пред China Daily, че това е само началото, тъй като фирмата има амбицията да разшири значително дейността си. Надеждите ѝ са, че ще успее да купи или да изгради собствени петзвездни лайнери и да доведе в Китай луксозната круизна индустрия.

Други оператори като HNA Tourism Holind Group разкриват огромни увеличения в броя заявки за пътешествия с круиз.

Както изглежда китайските компании са готови да прегърнат новата тенденция за луксозни ваканции, а круизите са незименна част от всичко това.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:56 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от На път виж още

Коментари

Финанси виж още