IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

3D телевизори без трептения вече и у нас

Първите в света модели „Flicker-Free” 3D Cinema TV ще се предлагат от LG на българския пазар до месец

13:14 | 19.04.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>3D телевизорите постепенно се превръщат от силно нишови в по-масови продукти.<br />
<i>Снимка</i>: LG</p>

3D телевизорите постепенно се превръщат от силно нишови в по-масови продукти.
Снимка: LG

Ако сте кино маниак и въпреки че обожавате да гледате 3D филми, не го правите често заради трептенето на екрана, тежките очила и болките в главата след това, следващата статия е точно за вас.

От края на април корейският производител LG пуска и на българския пазар първия в света „Flicker-Free” 3D Cinema TV. Компанията представи няколко модела, които са предназначени за гледане на домашно 3D кино и ще се предлагат в комплект с „пасивни“ 3D очила, които не се нуждаят от захранване и са изключително леки.

Новите телевизори използват 3D технологията Film Patterned Retarder, която е първата подобна технология в света, сертифицирана за триизмерна картина без трептения – от TÜV и Intertek. Технологията работи с помощта на специален поляризиран слой, нанесен директно върху екрана, който разделя картината на няколко изображения. Всяко от тях е насочено или към лявото, или към дясното око, но никога и към двете. Впоследствие така разделените изображения се събират от 3D очилата.

И тъй като стана дума за очила – при тези модели те тежат едва 16 грама и нямат никакви електрически части, не излъчват електромагнитни вълни и не се нуждаят от зареждане. Друго тяхно предимство е, че не трябва да се синхронизират с телевизора или да се „затварят“, което гарантира картина без дразнещи трептения.

Технологията на LG 3D Light Boost, която подсилва яркостта на изображенията, също допринася за по-добрия образ. 3D Light Boost представлява тънък слой, който е нанесен директно върху екрана на Cinema 3D телевизорите. Той противодейства на всяко затъмнение, което може да се получи при 3D съдържанието и създава по-ярка и ясна 3D картина.

Новата технология осигурява яркост от до 150 нита, което е почти двойно повече от традиционните 3D телевизори (80 нита). По този начин зрителите ще могат да се наслаждават на по-добра картина както при 2D, така и при 3D съдържание.

Новите модели на LG могат да възпроизвеждат триизмерно съдържание от най-различни устройства, включително USB, DLNA, конзоли, Blu-ray плейъри и телевизионен сигнал. Всички модели от гамата, с изключение на LW4500, разполагат с вградена опция за безжична мрежа (Wi-Fi) и по този начин позволяват директен достъп до интернет.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:29 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още