IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-тънкият телефон на Palm излиза до края на годината

Palm Pixi е много удобен за писане на дълги съобщения и за сърфиране из социалните мрежи, а задният панел ще има различни варианти с дизайнерски рисунки

13:52 | 09.09.09 г.
Автор - снимка
Създател
Най-тънкият телефон на Palm излиза до края на годината
До края на годината Palm ще пусне на пазара в САЩ новия си модел телефон Palm Pixi. Устройството ще е достъпно за абонатите на американския мобилен оператор Sprint, съобщиха от компанията.

Подобно на предшественика си Palm Pre, новият модел на Palm работи с операционната система webOS. Palm Pixi е много удобен за писане на дълги съобщения и за сърфиране из социалните мрежи.

Смартфонът разполага с вграден Bluetooth и GPS-модули, както и с камера 2 мегапиксела със светкавица. Устройството има и датчици, отчитащи параметри като светлина, движение и разстояние. Вградената му памет е 8 GB.

Дизайнът му е забележителен - той е най-тънкият телефон, който Palm някога е правила. Донякъде външният вид на смартфона напомня този на Blackberry - под екранчето му е разположена пълна QWERTY клавиатура. Задният панел на устройството е гумиран. Освен в черно, задният капак на телефона ще бъде пуснат и в пет други варианта, покрити с творенията на различни дизайнери.

За разработката на новото устройство се говори отдавна. Предполагаше се, че то ще се казва Pixie и ще има вградена памет едва 4 GB. Анализатори пък бяха изчислили цената му 99 долара.

За сравнение, Palm Pre възлизаше на 200 долара при покупка с договор за абонамент към Sprint.

Palm Pre се появи на пазара в началото на юни и за по-малко от месец бяха продадени 300 хил. апарата от този модел. В момента цената му е 150 долара.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:30 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още