IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ренесанс за Лада Калина

От Автоваз обещават подобрение на „потребителските качества“ на модела, смятат да обновят и Лада Приора

10:29 | 13.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Лада Калина седан. Снимка: Автоваз
Лада Калина седан. Снимка: Автоваз

Външният вид на автомобилите на руския производител Автоваз от модела Лада Калина предстои да бъде обновен през следващите две години, съобщава руското издание на Автостат по информация от ръководството на компанията.

Целта е автомобилът да получи нови опции и да се подобрят неговите потребителски качества. Засега не се съобщава какви точно нови изменения ще настъпят във външния вид на Лада Калина.

Съвсем наскоро, в началото на юни, моделът вече получи нови варианти на допълнително оборудване. В частност беше пусната на пазара тестова партида на универсални автомобили с аудиосистема, която дава възможност за включване на външни устройства. Освен това на 7 юли от конвейра слязоха автомобили с ново цветово оформление на вътрешния интериор, който практически е изпълнен изцяло в черен цвят, с изключение на облицовката на тавана.

По данни на Автостат за първото полугодие делът на автомобилите от модела Лада Калина заема четвърто място в общия обем на продажби на Автоваз. За периода в Русия са купени над 40 хил. броя автомобила от този модел, което е ръст от 25% спрямо същия период на 2009 г.

За отбелязване е, че през следващата година „ренесанс“ ще преживеят и автомобилите от модела Лада Приора. Предвижда се, че те ще се произвеждат в сегашния си вид до 2015 г., след което ще дойде ново поколение на този модел, което ще бъде унифицирано с моделите на Renault. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:12 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още