IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Милионерите също се нуждаят от любов

Бизнес за самотни сърца събира богаташи, които са решили да потърсят половинка в живота си, срещу 24-93 хил. долара

12:56 | 19.01.11 г.
<p>На Бъркли Скуеър в Лондон самотните милионери могат да потърсят сродна душа, която да е наясно с начина им на живот. <i>Снимка: Flickr Лиценз: </i><a href="http://creativecommons.org/licenses/by/2.0/" target="_blank"><i>Creative Commons </i></a></p>

На Бъркли Скуеър в Лондон самотните милионери могат да потърсят сродна душа, която да е наясно с начина им на живот. Снимка: Flickr Лиценз: Creative Commons

В елегантна къща на Бъркли Скуеър в Лондон екип от осем опитни експерти по откриване на сродни души вече 23 години предлагат услугата романтична терапия – събират самотни милионери и милиардери.

За между 24 и 93 хил. долара Вирджиния Суийтингам и екипът й от консултанти, които са част от Gray & Farrar International, намират половинки за онези, които най-сетне са решили да съчетаят парите и любовта.

„Има много богати и самотни хора, които искат да намерят половинка и търсят съпричастност“, казва експертът по емоционални връзки пред Bloomberg. Вирджиния Суийтингам е на 57 години, а клиентите й вече наброяват 750 мъже и още толкова жени.

Средната възраст на хората, които се записват за подобен род терапия, е 40 години. Най-младият клиент на фирмата е млад и амбициозен 22-годишен мъж, а най-старият е на 70, „с изключително тънко и интелигентно чувство за хумор“.

„Напрежението в работата е основната пречка пред хората да открият половинката си“, казва Суийтингам, която в личния си живот е самотна майка на четири деца.

„Клиентите ни искат да се срещнат с нови хора, да навлязат в нови социални кръгове по един достоен начин.“

Собственичката на бизнеса уверява, че в тефтерчето си има телефонните номера на много състоятелни хора с възможности, но строго правило във фирмата е тази информация да не излиза извън пределите на офиса им.

„Първите ми клиенти бяха 32-годишен военен от британската армия и 27-годишна дама, която беше изпълнителен директор.“ Таксата тогава е 575 паунда (920 долара) за всеки, а днес двойката е щастливо женена с три деца, по думите на Вирджиния Суийтингам.

„Ние не създаваме химия“, казва дамата. „Ние предлагаме шанс и съдба. Ние срещаме, но не събираме.“

Според специалистката по човешки взаимоотношения основната причина днес хората да не се разбират, да се разделят и карат е това, че те трудно напасват стила си на живот.

„Днес хората между 25- и 40-годишна възраст са като членове на номадски племена – днес са тук, утре там, не са установени и нямат трайни навици. Ето защо за тях е важно да срещнат човек с подобно на тяхното мислене. Мнозина са ми споделяли, че е по-добре да са сами, отколкото с неподходящия човек.“

Правилата в компанията са, че мъжът винаги първи прави първата крачка (обаждане), а първата среща е винаги на вечеря.

Собственичката на компанията за самотни сърца споделя, че най-голямата промяна в бизнеса й в последните две години е нарастващият брой на онези, които се свързват с нея. „Има голямо търсене на услугите ни, макар че хората над 50-те не разбират много добре за какво иде реч. Младите богаташи като че ли не са толкова стеснителни и срамежливи и по-лесно се отпускат пред консултантите ни.“
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:00 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още