IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-богатият човек в света не мисли да дари състоянието си за благотворителност

Според мексиканския магнат Карлос Слим това, което правят Бъфет и Гейтс не е начинът за решаване на световните проблеми

20:12 | 20.01.11 г. 11
Автор - снимка
Създател
Най-богатият човек в света не мисли да дари състоянието си за благотворителност

Според най-богатия човек в света – мексиканецът Карлос Слим, даряването на половината му състояние за благотворителност, както това правят Уорън Бъфет и Бил Гейтс, е неправилен начин за разрешаване на световните проблеми, предава CNBC.

„Това, което ние трябва да направим като бизнесмени, е да помогнем за разрешаването на социалните проблеми, но не чрез благотворителност”, е казал той.

Даренията в такива размери ще предизвикат огромни данъчни отстъпки, които ще лишат правителствата от толкова необходими данъчни приходи, е посочил Слим.

”Мисля, че ще е голяма грешка компании като Microsoft и Apple – лидерите в технологиите, да бъдат продадени от основателите си, за да насочат парите за благотворителност. Те не трябва да правят това. Много по-важно е да продължат да управляват фирмите си”, е казал той.

Милиардерът е оптимист по отношение на родната си страна, въпреки драматичното нарастване на престъпността във връзка с мащабните операции на правителството на Фелипе Калдерон срещу наркокартелите.

Телекомуникационният магнат е инвестирал сериозно в Мексико. Според него тези, които не са го направили, допускат голяма грешка. „Ние сме 110-112 млн. души и сме растяща икономика”, изтъква Слим.

Относно скорошната му покупка на имот на Пето авеню в Ню Йорк за 44 млн. долара Слим е уточнил, че това е с инвестиционна цел.

Самият милиардер живее в скромна къща в Мексико Сити и казва, че не обича да живее в къщи извън страната си. Според него те са голямо „главоболие” и предпочита да отсяда в хотели.

Бизнесменът е отхвърлил слуховете, че иска да купи добивната компания Fresnillo. Той вече притежава мексиканската Minera Frisco, която от този месец се търгува на мексиканската фондова борса.

Карлос Слим споделя, че е много доволен от инвестицията си в The New York Times и няма интерес да купува цялата компания.

Следващата цел пред телекомуникационните му компании е ниво на проникване на високоскоростната връзка в Латинска Америка от 70% спрямо сегашните 20%.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:05 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 4
Nabludatel777
преди 13 години
Нормално...въпреки, че безспорно е находчив и много успешен бизнесмен, нивото му на развитие е все още далеч от това на хора като Бъфет и Гейтс. Било "лошо" да се дарява за социално подпомагане щото държавите нямало да могат да си съберат данъците на тез пари?!? Ами тея хора които ще им се помогне...на болните, инвалидите...на всички нуждаещи се?!? Тези пари дето държавата ще спести от това... Просто човека е ЦАР в една държава която не може да озъпти престъпността и води истинска война която в момента губи. Нека не дама акъл на хора които са доказали , че имат достатъчно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още