IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Официалната биография на Стив Джобс излиза в началото на 2012 година

Биографичната книга е плод на тригодишни интервюта със съоснователя на Apple и неговото семейство

12:12 | 11.04.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Биографията на Джобс, наречена &bdquo;iSteve: Книга за Джобс&ldquo;, излиза в началото на 2012. <i>Снимка: БТА</i></p>

Биографията на Джобс, наречена „iSteve: Книга за Джобс“, излиза в началото на 2012. Снимка: БТА

Официалната биография на Стив Джобс, която е плод на тригодишни интервюта със съоснователя на Apple, излиза в началото на следващата година.

Това съобщават от издателската къща Simon & Schuster, цитирани от Bloomberg.

Книгата, наречена „iSteve: Книга за Джобс“, ще се публикува в началото на 2012 година и се базира на проведените от автора Уолтър Айзъксън интервюта със Стив Джобс и неговото семейство.

Айзъксън, който е известен с биографиите си на Алберт Айнщайн и Бенджамин Франклин, е интервюирал и колеги на Стив Джобс в Apple, както и представители на конкурентни компании.

"Това е перфектната комбинация от заглавие и автор", коментира Джонатан Карп, издател на Simon & Schuster, който определя Стив Джобс като „един от най-големите иноватори в света.“

Simon & Schuster не разкриват финансовите параметри по сделката за биографията на Джобс.

Досега има редица публикувани книги, посветени на главния изпълнителен директор на Apple, включително няколко биографични, но нито една от тях не е официално призната от него.

Един от най-известните опити за биографична книга за Джобс – iCon, бе бързо премахната от онлайн магазина iTunes малко след излизането си заради начина, по който е описан в нея главния изпълнителен директор на Apple.

Уолтър Айзъксън е бивш редактор в списание Times и е известен със своите безпристрастни и добре продавани биографични книги.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:38 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още