IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търсенето на диаманти в Китай ще расте по-бързо от това в целия свят

Продажбите на диаманти в азиатската страна ще се увеличават с 8% годишно според Rio Tinto Group

22:33 | 19.10.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Търсенето на диаманти от Китай ще се увеличи с темпове, по-бързи от средните за света, благодарение на увеличаването на богатството на домакинствата в страната, което води до демографски и културни промени в най-населената държава в света според Rio Tinto Group, пише Bloomberg.

Продажбите на диаманти в Китай вероятно ще растат с 8% годишно през следващите 5 до 10 години, надвишавайки прогнозата за целия свят за 3 до 5% годишно, твърди главният изпълнителен директор на Rio Tinto Group Алън Дейвис в интервю.

На Китай се падат около 13% от глобалния пазар на диаманти, който възлиза на 85 млрд. долара годишно. Цените на необработените диаманти спаднаха с около 15% тази година, тъй като търсенето в страната се сви на фона на забавянето на икономическия растеж, сътресенията на фондовите пазари и антикорупционната кампания, която намали покупките на луксозни стоки.

De Beers, най-големият производител на диаманти в света, увеличава разходите си за маркетинг в Китай, за да подкрепи растежа си и да привлече нови потребители, насочвайки се към жени на възраст между 18 и 29 години, както и към купувачите от третите и четвъртите по големина китайски градове.

Пазарът на диамантени бижута нарасна с 6% през 2014 г., на фона на бързата експанзия на магазините в страната. Но този темп се забави до 3-4% през тази година, коментира Стивън Лусие, изпълнителен вицепрезидент на De Beers.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:10 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
michaelis12
преди 8 години
Интересно ми е тука какво ше кажат глупаците от УНСС и други такива кат Моториста, че явно хората си "давали парите за стъкълца" ...... Що ли не си "купуват нещо сигурно нещо като US ДЦК или да трупат доларе" ненам ....Да не вкарат само първия "диамантен стандарт", че още такова нещо не е имало ..... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още