IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цената на брента се повиши с повече от 1 долар

Поскъпването е в резултат на новината за спада на петролните резерви на САЩ и възстановяването на Wall Street

09:45 | 27.08.15 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Цената на петрола сорт брент се вдигна с повече от 1 долар за барел в четвъртък след неочаквания спад на американските резерви от суров петрол, ръста на световните капиталови пазари и по-силния долар, съобщава Ройтерс.

Фючърсите на сорта брент за следващия месец се покачиха с 1,10 долара до 44,24 долара за барел, след като в сряда приключиха с понижение от 7 цента до 43,14 долара за барел.

Контрактите на американския суров петрол също се повишиха с 91 цента до 39,51 долара за барел, след като предния ден отбелязаха спад от 71 цента, или 1,8% до 38,60 долара за барел.

Американските резерви на суров петрол са се понижили с 5,5 млн. барела през седмицата до 21 август, което е най-големият седмичен спад от началото на юни, показаха данни на Администрацията за енергийна информация в сряда. Данните са в съответствие с доклада на индустриалната група American Petroleum Institute от вторник.

Анализаторите очакваха ръст от 1 млн. барела. Според някои обаче понижението не е признак за началото на нова тенденция.

Този внезапен спад на резервите вероятно е в резултат на по-слабия внос на американски суров петрол, което означава, че тази седмица може би е някаква аномалия“, казва Даниел Анг, инвестиционен анализатор в Phillip Futures Pte Ltd.

На другите финансови пазари възстановяването на Wall Street успокои разклатените нерви на инвеститорите, след като доларът поскъпна.

Възвръщайки си доверието след острия спад на Wall Street, където инвеститорите бяха обзети от опасения заради залитащата икономика на Китай, фючърсите на медта в Лондон също поскъпнаха в четвъртък.

Всичко за цената на петрола четете тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:23 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още