IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Произведените от Toyota хибриди вече са над 5 милиона

Компанията пуска нови 18 хибридни модела през следващите 2 години

18:20 | 18.04.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Трите поколения на най-популярната хибридна кола в света - </em><em>Prius</em><em>. Снимка: Toyota</em></p>

Трите поколения на най-популярната хибридна кола в света - Prius. Снимка: Toyota

5,125 млн. хибридни коли на Toyota Motor Corporation са реализирани на пазара от 1997 година, когато японската компания пусна първото поколение на Prius. Това съобщават от японската централа на Toyota, като уточняват, че тези возила са спестили на планетата 34 милиона тона вредни СО2 емисии и около 12 млн. килолитра бензин.

"С първото поколение Prius искахме да създадем автомобил на 21 век и да отговорим на проблемите с опазването на околната среда. Иновацията беше трудна и скъпа, но успехът, който реализират хибридите на пазара, е дори отвъд нашите очаквания", каза Такеши Учиямада, заместник-председател на Toyota.

Вдъхновени от този успех японците готвят 18 нови модела с хибридно задвижване. Те ще се появят на пазара последователно до края на 2015 година. Освен това ще бъде разширен и списъкът с държави, в които Toyota Motor Corporation продава хибридни коли. В момента това са 80 страни и региони.

Настоящата моделна гама на японската автомобилна компания включва 19 различни хибридни модела, както и един plug-in хибрид (може да се зарежда и от електрическата мрежа). През миналата година хибридните коли са представлявали 14% от глобалните продажби на TMC. В САЩ около 60% от всички реализирани на пазара хибриди за изминалата година са с емблемите на Toyota и Lexus.

Още любопитни новини от света на автомобилите вижте в Automedia.bg
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:44 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още