IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Volkswagen ще инвестира 7 млрд. долара в Северна Америка

Ходът е знак за подновен ангажимент към пазара след спада на продажбите в последните месеци, заявиха от компанията

09:43 | 13.01.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Volkswagen AG планира да инвестира 7 млрд. долара в разработването и производството на нов модел спортен автомобил, пригоден специално за региона на Северна Америка.

Най-големият автомобилен производител в Европа потвърди целта си за продажба на 1 млн. луксозни автомобили от марките Volkswagen и Audi годишно в Съединените щати до 2018 г., предава Ройтерс.

От компанията съобщиха, че този ход е знак за подновен ангажимент към пазара след спада на продажбите в последните месеци. Автомобилите от марките на VW продължават да се котират слабо в региона вследствие на високата местна конкуренция и силното търсене на возила от Азия.

"Марката Volkswagen е, и продължава да бъде в основата на нашата продуктова стратегия тук", заяви в Детройт главният изпълнителен директор на компанията Мартин Винтеркорн в навечерието на North American Auto Show.

Сумата от 7 млрд. долара ще бъде похарчена в рамките на следващите пет години, уточниха още от базирания в германския град Волфсбург производител.

Винтеркорн отказа да съобщи дали новият автомобил ще бъде сглобен в завода на компанията в Чатануга, Тенеси или в Мексико, където производството ще стартира официално през следващата седмица.

През 2013 Volkswagen Group, която е собственик също така на популярните марки Porsche, Bugatti, Lamborghini, Skoda и Seat продаде 600 000 коли в Северна Америка.

Повече за VW и други корпоративни новини вижте в материала на Bloomberg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:45 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още