IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lada Granta TC1 нахлува във WTCC

Руската компания официално представи своя състезателен автомобил

13:43 | 17.03.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Lada</em></p>

Снимка: Lada

Руската автомобилна марка Lada представи официално своя състезателен автомобил Granta TC1, с който ще участва в тазгодишните надпревари от WTCC.

Световният шампионат за туристически автомобили - WTCC, не е нова територия за Lada. Руснаците участваха за първи път в състезанията от календара на FIA през 2008 година. За тазгодишния сезон Lada е подготвила три автомобила Granta TC1, които ще бъдат управлявани от Роб Хъф - шампион във WTCC през 2012 година, Джеймс Томпсън и Михаил Козловски.

Най-доброто класиране на Lada през миналия сезон бе петото място на Томпсън на пистата в Русия.

Тазгодишният автомобил на Lada е с 50 кг. по-лек от своя предшественик, като има обща маса от 1150 кг. Освен това Granta TC1 има снижен с 20 мм. просвет и разчита на джанти с размер 18 инча. Промени има при аеродинамичния бодикит, който е оборудван със задно крило с нов дизайн. Задвижването пък е поверено на 1,6-литров турбо-двигател с четири цилиндъра, който генерира около 380 к.с.

В състезанията от тази година руснаците ще си съперничат с автомобили като Citroën C-Elysée WTCC и Honda Civic WTCC. За следващия сезон Lada подготвя напълно нов автомобил.

Още снимки вижте в Automedia.bg

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:01 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още