IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Разследването в Германия срещу VW се разширява

То вече обхваща 17 души само във федералната република

16:13 | 08.03.16 г.
Автор - снимка
Създател
Разследването в Германия срещу VW се разширява

Прокуратурата в германския град Брауншвайг, провинция Долна Саксония, разшири разследването си по скандала с манипулираните данни от тестовете за отделени газове при дизеловите автомобили на Volkswagen и сега разследва 17 служители на компанията, съобщи днес прокурор Клаус Цихе, цитиран от Ройтерс.

По-рано разследването обхващаше 6 служители на германския автомобилостроител.
Това е част от разследването по "Дизелгейт", броят на заподозрените нарасна, макар че никой не е от управителния съвет, заяви Цихе.

Вестник Braunschweiger Zeitung пръв съобщи, че броят на заподозрените е нараснал до 17 души.

Скандалът избухна на 18 септември 2015 година, след като манипулациите бяха огласени от Агенцията за защита на околната среда на САЩ. След това компанията призна, че над 11 милиона коли в света са оборудвани с "манипулиращи устройства", за да бъдат заобиколени контролните тестове.

Вторият по големина акционер във Volkswagen очаква да се появят още неприятни новини, свързани с "Дизелгейт", допълни Ройтерс.

Тази година вероятно от време на време ще се сблъскваме с неприятни новини, свързани с "Дизелгейт", посочи Щефан Вайл, който е премиер на провинция Долна Саксония. Той говори днес пред работници в завода на Volkswagen във Волфсбург.

Най-големият автомобилопроизводител в Европа би трябвало да може да се справи с последиците от манипулирането, но щетите няма да бъдат малки, допълни той.

Долна Саксония, която притежава 20 процента от обикновените акции на Volkswagen, няма причина да променя ангажимента си към автомобилопроизводителя, посочи още Щефан Вайл. 

БТА

Още по темата четете тук!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:15 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още