IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ferrari пуска достъпен модел

Ще използва името Dino и ще представлява класическо Gran Turismo

17:08 | 01.04.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Ferrari</p>

Снимка: Ferrari

Ferrari работи върху нов модел от клас Gran Turismo, който ще бъде сред най-евтините в гамата на марката. Това съобщава изданието The Motor Report, което се позовава на изпълнителния директор на Ferrari Far East Hub Дитер Кетчел.

По време на първия старт за годината във Формула 1 - за Голямата награда на Австралия, топ мениджърът е разкрил пред изданието, че най-достъпният към момента модел на Ferrari - купе-кабриолетът California T, се е оказал много успешен от търговска гледна точка и е привлякъл нови клиенти. Затова италианците ще пуснат нов автомобил от клас Gran Turismo.

За новия модел Ferrari по всяка вероятност ще възроди името Dino. Така ще се казва класическо купе със средно разположение на 6-цилиндровия двигател. Моторът за автомобила в момента се използва от модели на Maserati и Alfa Romeo. Подобен ход е напълно логичен, с оглед на факта, че по-големите - 488 GTB и 488 Spider, разчитат на турбо мотори с цел намаляване на вредните емисии на цялата гама на Ferrari.

Очаква се Ferrari Dino да разполага с около 500 к.с. За сравнение оборудваното с 3,9-литров туин-турбо V6 двигател California T има 560 к.с, а семейството 488 с версия на същия мотор разчита на 670 к.с. Така новото Gran Turismo на италианците ще бъде най-достъпният като цена модел, но в същото време ще запази ексклузивността си.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automeida.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:08 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още