IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дизелът на Opel покрива екологичните стандарти

Регулаторът в Германия официално обяви резултатите от проверката на 2,0-литровия CDTi

12:41 | 03.08.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Новата Zafira. Снимка: Opel</p>

Новата Zafira. Снимка: Opel

Дизеловият двигател на Opel отговаря на всички законови изисквания, е заключението на германската федерална служба по моторен транспорт (KBA), предава Automotive News, цитирайки германския Bild am Sonntag.

Това е установила проверката на регулатора, която стартира малко след избухналия миналата година скандал с манипулираните двигатели на Volkswagen Group.

Тогава от Opel сами признаха, че в техния 2.0 CDTi е инсталиран софтуер, който изключва системата за контрол на изхвърлените газове при скорост по-висока от 150 км/час. Но уточниха, че това е направено с цел да се предотврати повреда на задвижващата система.

Сега от KBA потвърждават официално, че системата на водещата европейска марка на General Motors по никакъв начин не заблуждава купувачите или ведомствата, които следят за екологичните показатели на автомобилите.  Технологията отговаря на законовите изисквания и е напълно легална.

Агрегатът 2.0 CDTi се поставя на няколко модела на Opel, включително Zafira, Insignia и Cascada.

Още за автомобилния бранш вижте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria!



Още по темата - в Automedia.bg

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:12 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още