IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съдии във Франция разследват Renault за манипулации на вредните емисии

От Renault признават за разследването, но подчертават, че всички превозни средства са в съответствие с приложимите стандарти

22:10 | 13.01.17 г.
<p>
	<em>Снимка: архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: архив, Ройтерс

Съдии във Франция са започнали предварително разследване за замърсяване срещу Renault, съобщава FT.

След публикуването на информацията акциите на компанията поевтиняха с 6 на сто.

Властите във Франция подозират, че компанията може да е прикрила данни за вредните емисии, излъчвани от някои модели дизелови автомобили.

Изданието припомня, че регулаторните органи в няколко държави водят разследвания срещу няколко компании заради манипулации на емисиите на дизеловите коли.

Изданието добавя още, че германският концерн Volkswagen се призна за виновен за такива манипулации в САЩ и плати 4,3 млрд. долара само по споразумението с правосъдното министерство на страната. Отделно компанията ремонтира или изкупува обратно засегнатите автомобили от собствениците им. Общите разходи на компанията са около 21 млрд. долара.

Вчера пък Американската агенция за защита на околната среда обвини Fiat Chrysler в нарушаване на Закона за чистотата на атмосферния въздух.

Експерти подчертават важните разлики в предполагаемите извършени нарушения при двата случая. Според анализатори дори и да се стигне до глоби, те ще са малки предвид по-слабото разпространение на евентуални проблеми.

От Renault признават за разследването, но подчертават, че всички превозни средства са в съответствие с приложимите стандарти и не са оборудвани с манипулиращи устройства.

От Европейската комисия засега посочват, че не са получили доклад за Renault.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:03 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още