fallback

Ford е против германския план за дизеловите автомобили

Според компанията промените в софтуера на двигателите няма да имат ефект

17:12 | 06.08.17 г. 6
Автор - снимка
Създател

Германското подразделение на Ford Motor няма да подкрепи плана за промяна на софтуера на дизеловите двигатели на автомобилите в страната, който бе приет преди дни, тъй като счита, че той е неефективен и няма да доведе до очакваните резултати, съобщава Automotiv News.

В сряда BMW, Daimler и Volkswagen Group се споразумяха да актуализират софтуера на повече от 5 млн. дизелови автомобила, като целта е намаляване на вредните емисии на азотен диоксид. Повечето от тези превозни средства са с мотори, отговарящи на стандарт Евро-5, но има и такива с Евро-6. Към трите германски производителя се присъедини и компанията Opel, която също ще участва в акцията.

Според Ford Germany, промяната на софтуера ще доведе до минимална полза за клиентите, но няма да има реално въздействие върху качеството на въздуха. В специално изявление компанията обяви, че сключената сделка води до „нереалистични очаквания от страна на властите и на екологичните организации”.

Вместо промяна на софутера, Ford Germany предлага на клиентите си финансови стимули между 2000 и 8000 евро за тези клиенти, които се откажат от дизеловите си автомобили, произведени преди 2006 г. в полза на нови модели на марката. В компанията обмислят възможността да предложат подобна оферта и на клиентите от други държави в Европа.

Още новини за автомобили от Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:24 | 14.09.22 г.
fallback
Още от Новини виж още