IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мъск може да бъде свален от поста си в Tesla това лято

Предстои среща на акционерите, на която ще бъде взето ключово решение за бъдещото управление на компанията

15:02 | 28.04.18 г. 25
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск може да бъде отстранен от поста си през юни. Тогава акционерите на производителя на електромобили ще гласуват новата политика на компанията, която предвижда назначаването на независим изпълнителен директор, съобщава Bloomberg.

Предложението за смяна на Мъск идва от калифорниеца Джинг Цзао, който притежава 12 акции с право на глас. Той смята, че компанията трябва да провежда по-прагматична политика. Идеята му обаче засега среща съпротивата на Съвета на директорите, който дори публикува официално изявление.

„Управата на Tesla счита, че успехът на компанията в този момент не би бил възможен, ако тя се оглававя от друг човек, който не реализира характерния за Илон Мъск натиск в бизнеса. Смятаме, че за да може компанията да продължи да се развива по най-добрия начин, е най-добре тя да се управлява от Мъск, който продължава да заема длъжността си”, се казва в официално съобщение до медиите.

Въпреки това изявление е напълно възможно акционерите да гласуват за смяната на Мъск. Причината е, че Tesla все още не може да достигне предварително обявения план за производство на 2500 бройки от Model 3 на седмица. Освен това компанията продължава да трупа огромна загуба. Самият Мъск е начело на Tesla от 2004 г.

Още новини от автомобилната индустрия четете в Automedia.bg.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:12 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

4
rate up comment 16 rate down comment 5
Sakamano
преди 6 години
Типични мисли на човек, който досега само се е възползвал от успехите на други хора, без никога да е имал собствен бизнес. Да излезеш на един свръх конкурентен пазар, който отдавна е монополизиран от няколко супер богати компании по принцип е невъзможна мисия, но Мъск успя и затова днес името Tesla значи нещо. Без него и репутацията му на човек който постига невъзможни цели Tesla нямаше да струва нищо и големите инвеститори го знаят. А дребните душици, които не са се сетили да инвестират навреме просто злобеят.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 15 rate down comment 6
lyusien
преди 6 години
Нима Кога ще е този някои ден Миналата година 103 хиляди са си купили автомобили на Тесла Сигурно са по глупави от теб който редовно ръсиш бисери Но вероятно след като се провалиш с прогнозите си ще изчезнеш от форума като ония михаелис и вг ман с ***
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 14 rate down comment 4
lyusien
преди 6 години
Никога няма да сменят Мъск Някакъв *** със 15 акции се вихри в медиите а тези коментатори под мен изпадат в екстаз Простотията никога не свършва по света
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 14 rate down comment 6
bghighlander
преди 6 години
Ама как бе, младеж? Ами бонуса от 20 милиарда кой ще го лапне сега?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още