IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шефът на Volkswagen отхвърли варианта за съкращение на 30 хил. работни места

Херберт Дийс обяви, че е нужна цялостна трансформация на завода на групата във Волфсбург

22:45 | 09.11.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Херберт Дийс<em>. Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Херберт Дийс. Снимка: Bloomberg L.P.

Volkswagen AG не планира да съкращава 30 хил. работни места, заяви главеният изпълнителен директор на германската автомобилна група Херберт Дийс във видео обръщение към служителите. 

Дийс се надява да поправи разклатените отношения със Съвета на служителите, който защитава интересите на служителите на най-големия европейски автомобилен концерн. Напрежението между него и синдикатите ескалира през последните седмици на фона на опасенията за масовите съкращения на работни места по пътя на Volkswagen към електрификация, съобщава Automotive News Europe.

Херберт Дийс каза, че преговаря с представители на синдикатите за това как основната фабрика на компанията във Волфсбург, Германия, може да бъде трансформирана, за да се конкурира по-добре с концерни като Tesla.

Заводът изостава по отношение на ефективността и скоростта, изтъква Дийс.

„Основният фокус няма да падне върху намаляването на работните места, а върху това да останем конкурентоспособни в новия свят, с нови възможности“, подчертава ръководителят на компанията.

В началото на месеца Дийс участва в среща с работниците във Волфсбург, след като понесе критики от ръководителя на Съвета на работниците Даниела Кавало, която го обвини в незаинтересованост относно собствените си служители, което в крайна сметка доведе до разглеждане на бъдещето на Дийс като изпълнителен директор на Volkswagen от комисия към надзорния съвет.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:52 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още