fallback

Arrival представи електрически миниван, предназначен за компании като Uber

Автомобилът трябва да бъде пуснат в продажба през 2023 г.

14:33 | 20.12.21 г.

Базираният във Великобритания стартъп за електрически превозни средства Arrival представи стилен миниван, който ще бъде предназначен за шофьорите на платформи за споделено пътуване, съобщава Automotive News Europe.

Дизайнът на автомобила е оптимизиран с помощта на шофьори на американската компания Uber Technologies Inc., за да се осигури по-удобно изживяване както за водача, така и за пътниците, изтъкват от Arrival.

Представеният прототип е „достъпен, издръжлив и привлекателен на външен вид“, споделя Том Елвидж, ръководител на отдела за разработване на платформи за превозни средства в концерна. 

Дългото предно стъкло на автомобила продължава в панорамен люк. Задните седалки са изместени назад, за да осигурят „повече място за краката от Rolls-Royce“, изтъква Елвидж в споделено в YouTube видео.

Предната пътническа седалка се сгъва и се плъзга под таблото, за да увеличи допълнително пространството за краката отзад или да остави място за багаж. Самият багажник е предназначен да побере два големи и два малки куфара.

Информационно-развлекателният екран в центъра на таблото събира всички контролни функции на автомобила, както при моделите на Tesla. Шофьорът седи по-високо, отколкото в обикновена кола, което му осигурява по-добър изглед.

„Десетките, ако не и стотици дребни подобрения, могат да направят цялото изживяване напълно различно, не само за шофьорите, но и за пътниците“, подчертава Елвидж.

1

Arrival не предоставя подробности за размера на автомобила, вида на задвижването или цената.

Автомобилът трябва да бъде пуснат в продажба през 2023 г., което означава, че разработката се развива с бързи темпове. Компанията заяви, че нейният „алфа“ прототип е изграден за шест месеца.

Uber се ангажира да електрифицира своята услуга в Лондон до 2025 г., което означава, че шофьорите на Uber трябва да преминат към автомобили, захранвани с батерии. Компанията също така обеща, че електромобилите ще съставляват поне 50 процента от всички пътувания в други шест европейски града, включително Берлин, Брюксел, Амстердам, Париж и Мадрид.

2

Arrival може да се похвали с поръчки за 10 хил. микробуса за United Parcel Service (UPS) с опция за допълнителни 10 хил. броя. UPS също притежава дял в Arrival.

Стартъпът ще изгражда и превозни средства по-малки по мащаб в своите „микрофабрики“ чрез модули, сглобявани предимно навън.

Първите две съоръжения в Рок Хил, Южна Каролина, Бистър, Англия, ще започнат производството съответно през второто и третото тримесечие на 2022 г., съобщи Arrival. Очаква се трета микрофабрика в Шарлът, Северна Каролина, да бъде въведена в експлоатация през четвъртото тримесечие на 2022 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:55 | 13.09.22 г.
fallback
Още от Новини виж още