IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Свободното време за хоби след пандемията подкрепи резултатите на Harley-Davidson

Компанията потвърди прогнозите си за ръста на годишните приходи

18:45 | 28.07.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

Harley-Davidson отчете ръст на печалбата през второто тримесечие в четвъртък, надделявайки над оценките на анализаторите и изпращайки цената на акциите с 5% нагоре в предпазарната търговия въпреки двуседмичното спиране на производството, което спря доставките на мотори в средата на май, съобщава Ройтерс.

Базираната в Милуоки компания отчете нетна печалба от 215,8 млн. долара, или 1,46 долара на акция, което е над очакванията на анализаторите за 1,07 долара на акция, сочат данни на Refinitiv.

Мениджърите заявиха, че по-ниските оперативни разходи и по-ниските мита на Европейския съюз върху стоманата и алуминия са успели да компенсират влиянието на спряното производство в заводите в Уисконсин и Пенсилвания, които бяха причинени от проблем със спазването на регулаторните изисквания от доставчик на части.

Макроикономическите условия, проблемите със снабдителните вериги и инфлационният натиск принудиха производители, включително Harley, да увеличат цените, за да помогнат да се компенсират разходите за суровини и логистика, тествайки по този начин покупателната сила на потребителите.

Продажбите на мотоциклети и свързани с тях продукти са намалели с около 5% до 1,27 млрд. долара през второто тримесечие заради спиране на производството и липсата на налични части, а общите приходи са спаднали с 4% до около 1,47 млрд. долара. Въпреки това производителят на мотоциклети заяви, че силното търсене на дейности в свободното време след пандемичните блокади поддържат поръчките силни.

Компанията потвърди прогнозите си за ръста на годишните приходи от 5 до 10% за подразделението с мотоциклети и марж на оперативната печалба от 11 до 12%.

„Сега, след като спирането на работата е зад нас, сме изцяло фокусирани върху смекчаване на въздействието от загубата на обема“, каза главният изпълнителен директор Йохен Цайц в изявление.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:09 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още