IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesla спря производството в завода си в Шанхай

Възможно е ходът да е свързан с нарастващото огнище на Covid-19 в Китай

15:39 | 24.12.22 г. 1
Автор - снимка
Създател
Снимка: Qilai Shen/Bloomberg
Снимка: Qilai Shen/Bloomberg

Американският производител на електромобили Tesla е спрял производството в завода си в Шанхай в събота, сочи вътрешно известие, както и двама души, запознати с въпроса, предава Ройтерс. Ходът е част от по-ранен план за спиране на по-голямата част от работата в завода през последната седмица на декември.

Компанията е отменила сутрешната смяна и е казала на всички работници в най-продуктивния си производствен център, че могат да започнат почивката си, допълват източниците и бележката, разгледана от информационната агенция. Компанията не посочва причина за решението си.

По-рано този месец Ройтерс писа, че гигантът на пазара на електромобили планира да спре производството на Model Y в завода между 25 декември и 1 януари.

Паузата се случва на фона на разрастващото се огнище на Covid-19, след като Китай разхлаби своята политика за нулев Covid по-рано този месец – рязък ход, който беше приветстван от бизнеса и от хората, но силно смущаващ бизнес операциите в краткосрочен план.

Един от източниците твърди, че работниците в Tesla и нейните доставчици също са започнали да се разболяват като част от въпросната вълна, което е създало редица предизвикателства пред операциите през изминалата седмица.

Освен това Tesla се бори с по-големите си запаси, докато вторият ѝ по големина пазар се подготвя за спад.

През последната седмица заводът в Шанхай е бил фокусиран върху производството на модели за износ, допълва източникът. Представител на Tesla China не е отговорил веднага на запитването за коментар.

Спирането на работата по Model Y в края на месеца ще е част от намаляването на планираното производство на този модел с около 30% през декември. Това е най-продаваният модел на Tesla във фабриката в Шанхай.

Заводът, най-важният производствен център за компанията на Илон Мъск, поддържаше нормални операции през последната седмица на декември миналата година. Не е установено да има практика заводът да спира за почивка в края на годината.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:39 | 24.12.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 2
zelka007
преди 1 година
Некой антиваксър-газовик дето се меткаше преди 2 години коя ваксина била читава и коя не , моля да цъфне и да обясни , защо ваксинираните популации с китайската и рассийската се разболяват прогресивно и регистрират високо ниво на смъртност ... Докато ваксинираните с европейските и хамерикански ваксини имат ниско ниво на хоспитализация и почти нулева смъртност ... Чакам компетентен мангъроид да се произнесе ... :))) ... Векът на рассия и чайниците , а ?! Могъща некомпетентност друзя ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още