IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Honda ще създаде ново звено за електромобили, за да засили конкурентоспособността си

Промените, влизащи в сила от 1 април, предвиждат новото подразделение да консолидира стратегията на Honda за електрификация и продуктовото развитие

16:25 | 24.01.23 г.
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Honda Motor Co. ще създаде ново подразделение в опит да укрепи и ускори бизнеса си с електромобили като част от своето мащабно преструктуриране, съобщава Ройтерс.

Обособяването на звеното е част от опита на японския автомобилен производител да навакса изоставането спрямо някои негови конкуренти по отношение на пазара на електрически автомобили, воден от Tesla Inc. и китайската BYD Co.

Японските концерни се забавиха с пренасочването си към този тип задвижване и рискуват да изостанат значително в международната надпревара.

Промените, влизащи в сила от 1 април, предвиждат новото подразделение да консолидира стратегията на Honda за електрификация и развитието на автомобили, мотоциклети и енергийни продукти като генератори.

Японският автопроизводител също така каза, че ще комбинира настоящите шест регионални операции в три - Северна Америка, Азия и Европа.

Honda ще ускори разработката и внедряването на ресурси с фокус върху електрификацията, споделя говорител.

Компанията иска да предлага на пазарите в Северна Америка и Китай само превозни средства от среден и голям размер, докато по-малките автомобили ще бъдат насочени към други региони.

Миналата година Honda си постави за цел да пусне 30 електрически модела в световен мащаб и да произвежда около 2 милиона от тях годишно до 2030 г.

По-рано тази седмица компанията се договори с GS Yuasa Corp. да изградят бизнес за високопроизводителни литиево-йонни батерии. Те ще обособят съвместно предприятие до края на годината. През декември Honda се споразумя с Contemporary Amperex Technology Co. (CATL) относно доставката на батерии, които ще бъдат използвани в електромобилите на японската компания, предназначени за китайския пазар. CATL ще осигури батерии с общ капацитет от 123 гигаватчаса (ГВтч) за моделната серия e:N в периода 2024-2030 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:07 | 10.02.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още