IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lyft се готви да съкрати 1200 служители в опит да свие разходите

Последните съкращения могат да засегнат 30% или повече от над 4-те хиляди служители на компанията за споделено пътуване

20:15 | 21.04.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Lyft Inc. планира да премахне 1200 или повече работни места в нов кръг от съкращения, тъй като компанията за споделено пътуване се стреми да намали разходите, съобщава Wall Street Journal, цитирайки източници, запознати с плановете на фирмата.

Последните съкращения могат да засегнат 30% или повече от над 4-те хиляди служители на Lyft. Тези мерки могат да помогнат на компанията да намали с до 50% разходите си. Трябва да се уточни, че Lyft не счита шофьорите от услугата за свои служители.

Решението на ръководството на основния конкурент на Uber в САЩ се случва малко след смяната на главния изпълнителен директор и предишния кръг на съкращения, засягащ около 700 души от края на миналата година.

Говорител на Lyft каза, че новият главен изпълнителен директор „е сигнализирал, че фокусът му е върху създаването на страхотно и достъпно изживяване за водачите и подобряването на печалбите на водачите. За да направим това, трябва да намалим разходите си и да структурираме компанията така, че нашите лидери да са по-близо до потребителите и шофьорите“, добавя говорителят

Според него „това е трудно решение и не го вземаме лесно. Но резултатът ще бъде един много по-силен, по-конкурентоспособен Lyft”.

Компанията изпитва проблеми при конкурирането с Uber Technologies Inc., която спечели пазарен дял и водачи по време на пандемията от коронавирус. Lyft реши да ограничи бизнеса си до Северна Америка, докато Uber заложи на услугата за доставка на храна и глобалните операции, с което си осигури допълнителна преднина.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:07 | 21.04.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още