fallback

Volkswagen временно спира производството на два модела електромобили заради слабо търсене

По-рано автомобилната компания съобщи, че няма да удължи договорите с фиксиран срок на 269 служители в завода си изцяло за електрически коли в Цвикау

22:27 | 26.09.23 г. 7

Volkswagen ще спре производството на електрическите коли ID.3 и Cupra Born в заводите си в Цвикау и Дрезден в Германия през първите две седмици на октомври заради по-слабо търсене, съобщи говорител на автомобилната компания, цитиран от Ройтерс.

Заради сегашното положение на пазара производството на автомобили ще бъде намалено по време на есенните празници в Саксония от 2 до 13 октомври в завода на Volkswagen в Цвикау, съобщи говорителят.

Производството на модела ID.3 в Дрезден ще бъде спряно от 2 октомври и ще бъде възобновено от 16 октомври.

Volkswagen е отказала коментар за броя на засегнатите служители. Автомобилният производител съобщи по-рано този месец, че няма да удължи договорите с фиксиран срок на 269 служители в завода си изцяло за електрически коли в Цвикау.

Германският автомобилен производител е изправен пред нарастваща конкуренция от Tesla и все повече китайски автомобилни компании, както и пред намаляло търсене на европейския пазар на електромобили заради високата инфлация и съкращаването на субсидиите.

От няколко месеца Германия води борба за удължаване на използването на двигателите с вътрешно горене въз основа на климатичните планове на ЕС чрез използването на т. нар. е-горива, припомня Bloomberg.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:27 | 26.09.23 г.
fallback
Още от Новини виж още