IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвестициите в бизнес имоти у нас са 100 млн. евро от началото на годината

Активността е най-силна на пазара на големи строителни парцели, според консултантска компания

13:33 | 29.09.14 г.
Инвестициите в бизнес имоти у нас са 100 млн. евро от началото на годината

Обемът на инвестициите в бизнес имоти в България от началото на годината до края на септември възлиза на почти 99 млн. евро, отчита консултантската компания Forton, стратегически партньор в София и Скопие на глобалната фирма за имоти Cushman & Wakefield.

Парцелите и офис площите са едни от динамичните сегменти, но се запазва и силният инвеститорски интерес към търговските площи и хотелите, посочват от компанията.

„Инвестиционният пазар се възстановява с ускорени темпове“, коментира Михаела Лашова, изпълнителен директор на Forton. „Притокът на капитал се засилва и можем да се надяваме в следващите месеци да видим сделки с големи активи", коментира още тя.

Отчетени са сделки на стойност 98,7 млн. евро, с 60% повече спрямо същия период на 2013 г. (61,9 млн. евро). Регистрирани са над два пъти по-голям брой сделки до момента и според Лашова е възможно прогнозата на Forton за 130 млн. евро инвестиции за тази година да бъде надхвърлена.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 23:35 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още