IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ryanair открива собствена база в София в края на годината

Нискотарифната авиокомпания ще обслужва 21 дестинации от София

16:15 | 30.03.16 г. 4
Ryanair открива собствена база в София в края на годината

Нискотарифната авиокомпания Ryanair ще открие своя база в София в края на октомври, съобщават от компанията.

Базата ще започне работа на 30 октомври с три самолета, като инвестицията ще е в размер на 300 млн. долара. Тя ще обслужва 21 дестинации, които се очаква да привлекат над 1,5 милиона клиенти през следващата година.

Очаква се инвестицията на авиокомпанията да доведе и до разкриването на директни и индиректни 1 100 нови работни места.

Ryanair ще осъществява по 90 полета седмично от България към Атина, Барселона, Баден, Берлин, Бирмингам, Брюксел, Валенсия, Кьолн, Дъблин, Айндховен, Глазгоу, Хамбург, Ливърпул, Лондон Станстед, Мадрид, Меминген, Милано, Пиза, Рим Чампино, Стокхолм и Венеция.

Инвестицията на превозвача в България е важна част от стратегията му за експанзия в Източна Европа, посочва главният търговски директор на компанията Дейвид О'Брайън.

Компанията планира да лети веднъж дневно до Атина, Берлин, Кьолн и Рим, три пъти седмично до Барселона, Бирмингам, Дъблин, Айндховен и Пиза, по два пъти до Баден, Валенсия, Глазгоу, Ливърпул, Лондон, Венеция, Стокхолм и Мемингем и четири пъти седмично – до Брюксел и Мадрид.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:46 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 4 rate down comment 2
MZ/X
преди 8 години
Никой не е изгонил Уиз ер от България! Те си имат базирани 5 самолета в София, а Ryanair ще има 3 базирани самолета. Базирането на самолети в дадена държава се обосновава от пътникопотока, а не от географското положение или наличието на инженери :) Това че дадена авиокомпания има база в даден град не изначава, че непременно самолетите там се ремонтират!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 6 rate down comment 5
mapto
преди 8 години
Много е показателно, че и Wizzair (преди да ги изгонят Химимпорт преди години) и Ryanair искат да развиват база в България. Предполагам за това допринасят и географското положение и самолетните инжинери. Единственото, което ги спъва е липсата на адекватна среда. А адекватната среда се свежда до пълноценни регулатори, които пък от своя страна зависят от това дали прокуратурата наистина следи за защита на държавния интерес. С други думи, колкото и далечна да е връзката, съдебната реформа е поне част от причината България да не е развила потенциала си на авиационен хъб, а вместо това да е бастион на едно варненско трибуквие... което е и собственик на ***...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 11 rate down comment 1
AGD
преди 8 години
Колега, написала е колежката....300 милиона за 3 самолета за 21 дестинации :) Проста математика ;)Няма нужда да се строи а ще се лети ;)Ще се изнася :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 7
kranc_mk
преди 8 години
Здравейте г-жо Иванова. Можете ли да напишете от какъв тип ще бъде инвестицията, и как евентуално ако тази инвестиция е свързана със строителство ние можем да се свържем с тях и да участваме в строителния процес. Благодаря предварително.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още