IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Областният управител на София Веселин Пенев подаде оставка

Министър-председателят Бойко Борисов е поискал и приел оставката на Пенев, излъчен от Реформаторския блок

20:29 | 09.09.16 г. 6
<p>
	Веселин Пенев. Снимка: Областна администрация на София област</p>

Веселин Пенев. Снимка: Областна администрация на София област

Министър-председателят Бойко Борисов прие оставката на областния управител на София-град Веселин Пенев, която поиска след среща с него. Това съобщиха от правителствената информационна служба, цитирани от DNES.bg.

Премиерът Борисов назначи проверка на Главния инспекторат на обстоятелствата около извършването от областния управител на разпоредителни действия с имот – държавна собственост.

Събраните до момента факти му дадоха мотив да сезира прокуратурата с искане за цялостна проверка по случая.

Скандалът около сградата на някогашните конюшни избухна вчера, когато БСП обяви, че Пенев, излъчен от реформаторите, и заместникът му Томи Николов от ГЕРБ са продали седем и половина дка на 100 м от паметника на Левски за 658 870 лв., или по 90 лв. на кв. м. - "на цената на едни маратонки". 

На извънреден брифинг Пенев нарече твърденията на социалистите "безпредметни лъжи за изключително тривиален казус". Той обясни, че в случая със сградата на "Царските конюшни" става дума за излизане на съсобственост на държавата.

"Въпросната сделка не е продажба, колкото и да се повтаря, че са били продадени "Царските конюшни". Няма такъв казус", заяви Веселин Пенев.

Той обясни и че не става дума за терен, който е с пазарна стойност: "Не мога да не припомня на Корнелия Нинова за хиляди други сделки с личното нейно участие".

Областният управител обяви и че не се страхува от проверката на сделката.

"1000% съм сигурен, че проверката на сделката с "Царските конюшни" няма да открие нарушение", каза той.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:49 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 8 rate down comment 3
Lucifer
преди 7 години
Малко да утихне шума от тоя бушон и ще го видите забъркал се в нови л**на, просто това му е задължението, да бъде бушон...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 9 rate down comment 2
balkando
преди 7 години
В случай че сделката е корупционна и областният е взел тлъста пачка, значи ще плати на мастити адвокати с връзки в правосъдната система. Така корупцията храни всички и няма осъдени ;) Предполагам, само предполагам, че областният е действал под въздействие на близки по партийна или друга линия. Хората като са свикнали да вършат нещата по един удобен и лесен начин, трудно отвикват.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 9 rate down comment 2
ivanrog
преди 7 години
Има един член от НК за безстопанственост и когато има доказано неизгодни сделки, винаги могат да го приложат, а по него нещата не са леки. Е, да, трябва и желание.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 11 rate down comment 2
hagan
преди 7 години
няма лошо че подал оставка лошото е че за сумати такива сделки най-голямото наказание за виновните е подаване на оставака-а дали е виновен след 1 година ще се окаже че няма никакви нарушения по процедурата и правомощията лошото е чевинаги са много умни в тези сделки
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 10
lyusien
преди 7 години
Имало оферта за 20 милиона И кои го казва Този човек щом не е виновен не трябваше да подава оставка Само заради капризите на Б Б
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 12 rate down comment 1
Спящият бик
преди 7 години
Казват, че преди време имало оферта от 20 млн. за този имот, но не се стигнало до сделка... Разликата е повече от 19 млн.! Наистина ли някой вярва, че този господинчо, чието име не бях чувал довчера, е прибрал целия комисион - без да го разпредели в правилните пропорции и по надлежния ред?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още