IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сделката за царските конюшни вероятно ще се оспорва

БСП настоява за освобождаването и на вътрешния министър Румяна Бъчварова, която е одобрила сделката

17:35 | 13.09.16 г. 1
<p>
	Финансовият министър Владислав Горанов.<em> Снмика: БТА</em></p>

Финансовият министър Владислав Горанов. Снмика: БТА

Сделката за бившите царски конюшни в София, заради която се стигна до смяна на областния управител на София-град, най-вероятно ще се оспорва като нищожна.

Това коментира пред журналисти министърът на финансите Владислав Горанов, който участва в откриването на лот 2 от Западната дъга на околовръстния път на София, съобщава БНР.

Теренът беше продаден за под 700 хил. лева от областния управител на София-град Веселин Пенев. Сделката беше огласена от БСП през миналата седмица и бързо стигна и до прокуратурата, която проверява сигнала на левицата, както и доклада на Главния инспекторат към Министерския съвет.

„Ако нещо е уредено в порок, то няма как да се санира чрез някакви добри обещания, а ако оставаме с впечатлението, че държавата е ощетена и той трябва да я компенсира по някакъв начин с допълнителни инвестиции, то значи държавата е ощетена. От гледна точка защита на държавните интереси, има доста съмнения, че има нередности, а иначе от гледна точка на фиска, ако би трябвало да се вземе по-висока цена и ако това показват оценките, значи фискъте ощетен“, коментира Горанов.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова определи освобождаването на областния управител на София-град Веселин Пенев като "махане на бушон" от страна на премиера Бойко Борисов.

БСП настоява премиерът да отстрани и вътрешния министър Румяна Бъчварова, която според тях е дала съгласие за осъществяването на сделката, тъй като върху терена има сгради на МВР. Бъчварова отрича обвиненията на левицата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:49 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
kony
преди 7 години
Ами всичко е законно, няма да има осъдени по сделката, а бившия областен ще го пратят посланик някъде и така. Гледан филм с ясен край.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още