IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Достъпът до пазара на имоти става все по-труден за младите на Острова

Едва една трета от младите домакинства в страната на възраст между 25 и 34 г. ще имат шанс да обитават собствено жилище до 2020 г.

10:12 | 18.06.13 г. 1
Достъпът до пазара на имоти става все по-труден за младите на Острова

Броят на младите домакинства със собствено жилище във Великобритания ще продължи да намалява през следващите 10 години, въпреки държавните инициативи за засилване на дела на хората, притежаващи собствен дом, посочва се в нов доклад, цитиран от Financial Times.

Едва една трета от младите домакинства в страната на възраст между 25 и 34 г. ще имат шанс да обитават собствено жилище до 2020 г. Това е половината от броя на младите домакин8ства със собствено жилище, отчетен през 1993 г., сочат данни на Асоциацията на посредническите ипотечни кредитори (IMLA)

В доклада си, озаглаваен "Ребалансиране на пазарите на жилища и ипотеки - важни проблеми", организацията предупреждава, че статутът на Великобритания като страна на хора, живеещи в собствени домове, може да бъде загубен трайно заради последиците от финансовата криза, ако политиките и регулациите на пазара на бъдат променени.

Документът посочва продължаващите ограничения при предлагането на ипотечно финансиране, както и новите правила за капиталова адекватност Basel III и други регулаторни изисквания като сериозни бариери за възстановяването.

Авторите призовават правителството в Лондон да осъзнае и действа по тези важни проблеми, които ще оформят бъдещето на пазара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:55 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 1
Ricco
преди 10 години
"Документът посочва продължаващите ограничения при предлагането на ипотечно финансиране, както и новите правила за капиталова адекватност Basel III и други регулаторни изисквания като сериозни бариери за възстановяването"---------------Ако този документ вижда проблемите основно във финансирането, авторите му ще имат много поздрави от мен. Ама много, много! След всичко, което стана, да се търсят причините за това положение в недостатъчно (и недобро) финансиране си е чиста проба икономическа слепота. Не знам дали да вярвам, че такава слепота е възможна - истинските причини са пред очите на всички и не мога да си представя, че не ги виждаме.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още