IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продават на аукцион палата на Версаче във Флорида

Търгът е насрочен за 17 септември и според аукционната къща, която ще го проведе, се очаква да привлече купувачи от цял свят

12:26 | 18.07.13 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Палатът на версаче в Саут Бийч. <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Палатът на версаче в Саут Бийч. Снимка: Архив Ройтерс

Палатът в Саут Бийч, американския щат Флорида, който някога принадлежеше на италианския моден дизайнер Джани Версаче и на чието стълбище той бе прострелян, ще бъде продаден на търг, съобщи AP. Търгът, насрочен за 17 септември, ще бъде проведен от Fisher Auction Company.

Сградата с площ над 6 500 кубически метра, разположена на брега на океана, вече бе продавана за 125 млн. долара.

Построен първоначално през 1930 г., палатът с 10 спални и 11 бани разполага и с дълъг 16,5 метра басейн, облицован с 24-каратово злато. Сградата е украсена с много стенописи, статуи, врати с арки и открит двор.

„Изключително ни е приятно да имаме възможността да ръководим продажбата на този уникален имот“, заяви Ламар Фишер, президент и главен изпълнителен директор на Fisher Company, според когото продажбите би трябвало да привлекат купувачи от целия свят.

През 1997 г. 50-годишният Версаче бе убит на стълбището пред входната врата на палата от мъж, който впоследствие се самоуби. Италианският дизайнер бе закупил сградата през 1992 г. и бе вложил около 33 млн. долара в реновирането ѝ и в добавянето на още едно крило.

Версаче бе приятел с доста известни фигури като покойната принцеса Даяна, Мадона, Елтън Джон и Шер. Все още доста често могат да бъдат забелязани туристи, които се снимат пред сградата. За няколко години тя действаше като бутиков хотел с 10 стаи, но в началото на годината затвори врати.

Специализирана във фалитите съдебна институция назначи Fisher Auction Company за провеждане на продажбата заедно с Coldwell Banker Residential Real Estate.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:06 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още