IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

IPO-то на Hilton - ден по-рано?

Хотелската верига ще обяви цена за акциите си в сряда и ще се качи на борсата в Ню Йорк най-вероятно още в четвъртък

19:48 | 09.12.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p style="text-align: justify;">
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Hilton Worldwide Holdings Inc. явно ще избърза с потенциалното си първично публично предлагане (IPO) в размер на 2,7 млрд. долара. Сега компанията планира да обяви цена за акциите си след края на търговската сесия в сряда вместо след края й в четвъртък, твърдят пред MarketWatch лица, запознати със случая.

Бързането е предизвикано от нетърпеливите инвеститори, които се срещнаха с мениджмънта на Hilton тези дни, споделят още източниците.

Това означава, че акциите на компанията ще започнат да се търгуват на Нюйоркската фондова борса със символа HLT ден по-рано – в четвъртък вместо в петък.

IPO-то на Hilton може да е второто най-голямо за годината. Това ще се случи, ако компанията набере максимума от 2,7 млрд. долара при положение, че завиши цената до максималната в определения ценови диапазон и ако банките поематели на емисията упражнят правото си да закупят повече акции в зависимост от това дали търсенето на инвеститорите ще бъде голямо.

Компанията може да продаде не повече от 130 млн. акции в ценовия диапазон от 18 до 21 долара за брой, ставя ясно от проспекта, макар че границата все още може да бъде променена.

Заедно с още 23 инвестиционни банки Deutsche Bank AG и Goldman Sachs Group Inc. са водещите поематели на емисията. От проспекта става ясно още, че общо те могат да приберат в касите си поне 100 млн.долара от такси и комисионни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:10 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още