IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

IVG се споразумя с кредиторите си за преструктурирането на дългове

Процедурата за несъстоятелност ще приключи през третото тримесечие

10:17 | 24.03.14 г.
IVG се споразумя с кредиторите си за преструктурирането на дългове

Собственикът на емблематичния небостърчач Gherkin в Лондон – германската компания IVG, ще премине през процедура по несъстоятелност, която се очаква да приключи през третото тримесечие на годината, съобщи Ройтерс.

Собствеността на компанията ще бъде прехвърлена на нейните кредитори, допълва агенцията.

IVG подаде в съда в Бон заявление за несъстоятелност и преструктуриране на дълга още в края на февруари. Процедурата обаче трябваше да бъде одобрена от кредиторите на компанията, с които тя преговаря вече повече от година за преструктурирането на дълговете, както и от акционерите.

Планът е одобрен от кредиторите с 99,5% от гласовете, а от акционерите – с мнозинство от 56,9%.

Компанията ще емитира нови акции за 1,4 млрд. евро, които ще бъдат разменени срещу синдикирани кредити и облигации. IVG освен това планира да се делистне от борсата във Франкфурт.

IVG беше най-голямата публична компания за имоти в Германия, пише Business Week. Заради кризата обаче пазарната ѝ оценка се срина, тъй като силно намаля търсенето на офиси.

IVG притежава офис сгради на стойност над 5 млрд. евро и управлява от името на свои клиенти сгради за още над 15 млрд. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:59 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още