IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Жилищното строителство на Острова се засилва

Активността на строителите на жилища се разширява за 15-ти пореден месец през юли

16:28 | 04.08.14 г.
Жилищното строителство на Острова се засилва

Строителството на жилища във Великобритания се е разширило с най-бърз темп от повече от десетилетие през юли на фона на рекордно ниските лихви и правителствените стимули за купувачите на жилища, сочат данни на Markit Economics, цитирани от Bloomberg.

Активността на строителите на жилища на Острова се е разширила за 15-ти пореден месец през юли, макар че строителната активност като цяло е отбелязала известен спад през месеца.

Индексът, изчисляван от Markit, който отразява нагласите на мениджърите от строителния сектор, се е понижил до 62,4 пункта от 62,6 пункта. Подиндексът, който отразява активността само на строителите на жилища обаче, се е повишил до 68 пункта – най-високо ниво от 2003 г. насам.

Същевременно темповете на разкриване на нови работни места в жилищното строителство са най-бързите от 1997 г. - откакто Markit Economics осъществява проучването на активността в строителния сектор във Великобритания.

Данните са доказателство за продължаващия ръст на британската икономика, както и за възстановяването на строителния сектор през третото тримесечие, след като през второто строителството се сви с 0,5%, отбелязва информационната агенция.

Засилването на жилищното строителство се дължи на благоприятните условия за финансиране и силното търсене на нови жилища, отбелязват от Markit в доклада си.

Гражданското и инженерно строителство на Острова също се разширява през юли. Спад отбелязва единствено строителството на бизнес имоти, като то се отразява негативно на целия сектор.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:55 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още