IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Моловете във Великобритания се запълват по-бързо от търговските улици

Увеличават се независимите търговци в моловете на Острова, все повече магазини се конвертират в площи за забавление или допълнителни услуги

15:05 | 25.09.14 г.
Моловете във Великобритания се запълват по-бързо от търговските улици

Празните магазини в търговските центрове във Великобритания се запълват по-бързо в сравнение с помещенията на водещите търговски улици в централните райони на градовете, сочат данни на Британския съвет на търговските центрове, цитирани от онлайн изданието property-magazine.eu.

Статистиката показва, че за полугодието делът на празните площи в шопинг центровете е намалял с 0,8% средно за страната.

За различните региони обаче има значителни вариации, като най-силно намаление на празните магазини е отчетено в Уелс и Шотландия, която обмисляше да се отдели от Обединеното кралство, а най-слабо – в Англия.

Данните показват също значителен ръст като цяло за Великобритания на дела на независимите търговци в моловете до 49% от всички магазини.

От 2013 г. също така се наблюдава засилена тенденция за конвертиране на магазини в търговските центрове на Острова в площи за забавление или допълнителни услуги, за да вървят собствениците в крак с нуждите на потребителите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:22 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още