IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цените на жилищата в Кипър са продължили да падат в края на 2014 г.

Ниските цени обаче изглежда започват да привличат повече купувачи

10:26 | 16.02.15 г.
Цените на жилищата в Кипър са продължили да падат в края на 2014 г.

Цените на жилищата в Кипър са продължили да падат и през последните три месеца на 2014 г., но някои от местните брокери съобщават за ръст при продажбите, пише онлайн изданието propertywire.com.

Средната цена на къщите се е понижила с още 1,1%, а на апартаментите – с 0,7%, показват индексите на Royal Institute of Chartered Surveyors (RICS).

Пазарът на имоти в страната беше тежко засегнат от световната криза. От 2010 г. насам цените на къщите на средиземноморския остров са се сринали с 30 на сто, а на апартаментите – с 40 на сто.

Най-големите тримесечни спадове са отчетени във Фамагуста и Никозия.

Ниските цени обаче изглежда започват да привличат повече купувачи. Въпреки засилването на интереса от RICS очакват спадът на цените да продължи и през 2015 г. на фона на затегнатите условия за кредитиране след банковата криза в Кипър и високите лихви.

Наемите също са все още в низходяща тенденция – през последното тримесечие на 2014 г. е отчетен спад от 0,2% при къщите и 1,3% - при апартаментите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:31 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още