IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

bauMax Хърватия обяви несъстоятелност

Австрийската верига досега се изтегли от Турция, Румъния и България, продължава с изпълнението на плана за преструктуриране

10:38 | 16.03.15 г.
bauMax Хърватия обяви несъстоятелност

Хърватската дъщерна компания на австрийската верига bauMax е подала молба за обявяване в несъстоятелност, съобщава хърватският в. "Jutarnji list“.

Почти всички кредитори са отхвърлили предложения от дружеството план за финансово преструктуриране, допълва изданието.

„Потвърждаваме, че bauMax се оттегля от Хърватия, а дъщерното дружество е поискало да бъде обявено в несъстоятелност. Процесът по несъстоятелност се отнася само до bauMax Хърватия“, посочва в изявление говорителят на компанията Моника Фоглгрубер.

Компанията управлява седем магазина в Хърватия. Задълженията й към държавата и към банки възлизат на 414,4 млн. хърватски куни (54,3 млн. евро), а към други кредитори – 93 млн. хърватски куни (12,2 млн. евро), посочва изданието.

Австрийската верига успя да се спаси от фалит, но обяви мащабен план за преструктуриране, като продаде бизнеса си в Румъния и България и затвори магазините в Турция, за които не се появи купувач. Плановете на bauMax са да запази бизнеса си в Австрия, Чехия и Словакия, който съставлява около 70 на сто от активността й, както и в Унгария и Словения.

Планът за преструктуриране ще продължи да действа до 2016 г., а надеждите са още през тази година губещата в момента верига да се стабилизира и да се опита да излезе на печалба.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:46 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още