IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новите жилища в Лондон достигат рекордни цени

Средната продажна цена на чисто новите имоти в британската столица нарасна за първи път над 1 000 паунда за квадратен фут

09:33 | 10.07.15 г.
Новите жилища в Лондон достигат рекордни цени

Новите жилища в Лондон достигат рекордни цени, въпреки че пазарът на имоти във Великобритания се забавя, пише Bloomberg.

Средната продажна цена на чисто новите имоти в британската столица нарасна за първи път над 1 000 паунда за квадратен фут (10 760 паунда за кв. метър), покачват данни на имотното издание Estates Gazette. В 12-те месеца до края на март пазарните стойности се покачиха с 11,5%, като компаниите от сектора строят повече жилища в най-скъпите райони, включително Кенсингтън, Челси и Камдън.

"Ефектът, провокиран от по-скъпите райони на столицата, избута нагоре цените в периферията и в периферията на периферията", каза Найджъл Еванс, ръководител на проучванията на лондоския жилищен пазар в Estates Gazette. "Броят на имотите в суперскъпите райони може да е малък, но техният ефект е значителен".

Включвайки обаче вече съществуващите жилища, цените на имотите в Лондон се понижават за периода, спадайки с 1,6% от върха през август миналата година. Причината за по-слабото търсене са по-високите данъци и ограниченията за теглене на заеми. Годишният ръст на цените на имотите в британската столица се забави до 4,3% през април от 11,2% през март, показват данните.

Berkeley Group Holdings, най-голямата строителна компания в Лондон, е едно от дружествата, които предлагат по-скъпи имоти на пазара. Тя е продала 3 355 нови жилища през 12-те месеца до края на април, почти с 400 по-малко спрямо година по-рано. И все пак приходите от продажбите на жилища нараснаха с 25% през същия период, след като средната продажна цена на компанията нарасна с 152 хил. паунда до 575 хил. паунда през същия период.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:45 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още