IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Hermes и Redevco ще инвестират съвместно в търговски имоти в Европа

Предпочитаните активи от джойнт венчъра са търговски центрове, търговски паркове, магазини по търговските улици

11:52 | 08.10.15 г.
Hermes и Redevco ще инвестират съвместно в търговски имоти в Европа

Инвестиционната компания Hermes и компанията за търговски имоти Redevco ще инвестират съвместно в търговски площи в Европа, съобщава онлайн изданието ipe.com.

Компаниите ще вложат 250 млн. евро в активи във Франция, Германия и държавите от Бенелюкс, стана ясно по време на конференцията Expo Real в Мюнхен. Съвместното дружество обмисля и експанзия в Скандинавския регион.

Redevco ще управлява активите, които ще бъдат в ценовия диапазон 10-60 млн. евро. Придобиването им ще се случи през следващите две години.

Очакваната възвръщаемост от инвестициите е от порядъка на 7-8%.

Предпочитаните активи от джойнт венчъра са търговски центрове, търговски паркове и магазини по търговските улици.

Redevco се отдръпна от пазара в Италия и Полша през 2011 г., като продаде активите си там. Компанията обаче, в партньорство с Ares Management, наскоро навлезе на пазара в Испания и Португалия, като инвестира 500 млн. евро.

За Hermes партньорството с Redevco е стъпка към разширяване на континенталните инвестиции. Плановете на компанията са да достигне съотношение на инвестициите във Великобритания и континентална Европа 70/30. В момента около 15% от инвестициите в недвижими имоти на дружеството са на континента.

Друг вариант за експанзията на Hermes е съюзяването и с други партньори.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:43 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още