IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Глобалните инвестиции в бизнес имоти са достигнали най-високо ниво от 2008 г.

Към края на полугодието обемът на инвестициите достига близо 943 млрд. долара

12:51 | 12.10.15 г.
Глобалните инвестиции в бизнес имоти са достигнали най-високо ниво от 2008 г.

Глобалните инвестиции в бизнес имоти са достигнали най-високо ниво от 2008 г. насам към края на първото полугодие, съобщава онлайн изданието propertywire.com, като се позовава на данни на консултантската компания Cushman & Wakefield.

Обемът на глобалните инвестиции достига 942,8 млрд. долара към края на първото полугодие спрямо същия период на миналата година, показват данните. Това е само 13% под предкризисния пик.

Статистиката сочи още, че 25-те най-притегателни дестинации за инвеститорите в бизнес имоти са увеличили дела си в общия обем глобални инвестиции от 51% на 53%. Ню Йорк е лидер в класацията на компанията като най-желаната дестинация, а Северна Америка се очертава като най-бързо развиващия се регион.

В доклада на компанията обаче се посочва, че резултатите варират за всеки регион, а в някои части от света несигурността значително е нараснала.

Европа все още е магнит за капитала от различните части на света, но все по-големи обеми се пренасочват към Северна Америка, коментира Дейвид Хътчинс, който оглавява отдела за инвестиционни стратегии в Европа, Близкия изток и Африка в компанията.

Общо 14 от 25-те топ града се намират в Северна Америка, подчертава експертът. Обемът на инвестициите в бизнес имоти в тях е нараснал с 32% срещу само 7% за градовете извън САЩ, които попадат в топ 25.

Въпреки засилването на позициите на САЩ на глобалния пазар на бизнес имоти, изходящите капиталови потоци от страната също продължават да доминират. Те представляват 42% от всички чужди инвестиции в бизнес имоти през последната година, като се увеличават с 25%, отчита компанията.

Азиатските инвестиции на глобалния пазар на имоти достигат 25% от всички, показват още данните.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:14 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още