IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Очаква се силен ръст на японските инвестиции в имоти

Основен двигател на активността на японските инвестиции са силната американска икономика, желанието за диверсификация и стагнацията в Япония

14:56 | 20.10.15 г.
Очаква се силен ръст на японските инвестиции в имоти

Консултантската компания CBRE прогнозира сериозен ръст на японските капитали, насочени към сектора на имотите, особено индиректните инвестиции чрез фондове, съобщава онлайн изданието worldpropertyjournal.com.

Интересът на японските инвеститори към имотните активи се очаква да нараства заради силната американска икономика, както и желанието им да диверсифицират портфейлите си и да потърсят по-висока доходност, посочва се в последния доклад на компанията за региона.

Двигател на японските инвестиции са и дефлацията, както и стагнацията на икономиката на Страната на изгряващото слънце.

Най-атрактивен за японските инвеститори е пазарът в САЩ. През 2014 г. страната е привлякла 1,3 млрд. долара, като повечето са вложени на пазара на офиси.

Освен САЩ, японските инвеститори се насочват и към други страни в Азиатско-тихоокеанския регион, където индустриалния сегмент е най-интересен за тях, следван от апартаментите, търговските площи и проектите със смесена употреба.

През последните две години значителен обем японски капитали са се насочили към Малайзия и Индонезия, привлечени от добрите демографски характеристики на двете страни и разрастването на средната класа, сочат данните на експертите. Инвестициите в Китай обаче трайно намаляват от 2012 г. насам, когато е достигнат пикът им.

Очаква се институционалният сектор в Япония също да засили активността си на пазара на имоти. Правителственият пенсионен инвестиционен фонд – най-големият пенсионен фонд в света, се очаква да инвестира около 5% от активите си, които се оценяват на 1,2 трлн. долара, в алтернативни активи, включително имоти. Инвестициите в имоти на фонда се очаква да достигнат 1,8 млрд. долара през следващите няколко години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:30 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още