IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китайски строителни компании засилват активността си в Канада

Фирмите в голяма степен разчитат на големите китайски общности в страната

17:41 | 11.04.16 г.
Китайски строителни компании засилват активността си в Канада

Китайските жилищни строители разширяват присъствието си в Канада на фона на засиленото търсене на имоти в страната, включително и от лица от китайски произход, пише Wall Street Journal.

Tianco Group Inc., DongDu International Group и Greenland Group са сред китайските строителни компании, които планират разширяване на дейността в страната.

За много от ръководствата на строителни фирми най-привлекателното в китайските градове са формираните сериозни китайски общности. Повечето от фирмите не се насочват директно към тях, но пък брандовете им се разпознават от китайски имигранти.

Китайците са втората най-голяма имигрантска група в Канада, като към 2011 г. формира около 4% от населението на страната, показват данните от последното преброяване, посочва изданието.

През последните години жилищните строители от Китай се опитват да диверсифицират инвестициите си и разширяват вложенията извън Азия. Основният им фокус е върху водещите глобални пазари, сред които САЩ, Канада, Австралия, Великобритания и други. В някои случаи китайски строителни компании формират и джойнт венчъри с установени местни играчи.

Някои от фирмите очакват засилване на активността на китайските купувачи в Северна Америка, включително и за инвестиции. Някои експерти поставят под въпрос активността им заради забавянето на икономиката на Китай, но това съвпада с по-силен спад на обменния курс на канадския долар на валутните пазари. Това подкрепя ръста на чуждите инвестиции в страната.

Сред най-агресивните на пазара е базираната в Монреал Tianco Group, канадското дъщерно дружество на Gansu Tianqing Real Estate Co. Компанията досега е реализирала по един проект в Монреал и Ванкувър, като фокусът ѝ е върху нови проекти във Ванкувър заради силната китайска общност в града.

Базираната в Шанхай DongDu International Group пък започна три проекта в Нова Скотия, включително в Халифакс. Друга компания от Шанхай - Greenland Group, пък се е насочила към Торонто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:43 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още