IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ирландия въвежда данък за чуждите инвеститори в някои фондове за имоти

Данъкът ще важи за инвеститорите в колективните схеми за управление на активи и алтернативните инвестиционни фондове, но не и за пенсионните фондове

11:40 | 21.10.16 г.
Автор - снимка
Редактор
Ирландия въвежда данък за чуждите инвеститори в някои фондове за имоти

Ирландия е поредната държава, която изненадва чуждестранните инвеститори в имоти с данък. Чуждестранните инвеститори в няколко вида фондове за имоти от следващата година ще плащат 20% данък за някои сделки, предава Ройтерс. 

Целта е да се обуздаят структурите, които използват фондовете за имоти в Ирландия с данъчни цели, допълва информационната агенция.

През миналия месец Дъблин предложи законови промени, свързани със специализираните фондове за инвестиции в имоти, като затегна данъчните режими за вложителите. В обхвата на мерките попадат не само фондовете за инвестиции в имоти, но и колективните схеми за управление на активи и алтернативните инвестиционни фондове.

Данъкът обаче няма да се прилага за други колективни схеми за инвестиции, като застрахователни схеми, пенсионни фондове, които инвестират в имоти, и други колективни схеми.

Новият данък ще се прилага за чуждестранни инвеститори, които генерират печалби от фондове за имоти, които притежават земи в Ирландия или които са генерирали печалби от продажбата на земя в Ирландия през последните най-малко пет години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:10 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още