IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Blackstone привлече 7,8 млрд. евро за фонд за инвестиции в имоти в Европа

Компанията разполага с 32,2 млрд. евро, които иска да инвестира в глобалния сектор на имотите

10:56 | 13.06.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay.com</em></p>

Снимка: Pixabay.com

Петият опортюнистичен фон за инвестиции в имоти в Европа на Blackstone е успял да привлече от инвеститори 7,8 млрд. евро, съобщава онлайн изданието IPE.com, като се позовава на съобщение на инвестиционния мениджър.

Real Estate Partners Europe V е и най-големият инвестиционен фонд на компанията, насочен към сектора на имотите в Европа, допълва изданието.

Анализатори прогнозираха, че фондът ще успее да набере до 7,5 млрд. евро, посочва още изданието.

Антъни Майерс, който оглавява подразделението за имоти на Blackstone в Европа, казва, че над 20% от фонда са инвестирани или са поети ангажименти.

„Продължаваме да виждаме подходящи възможности за инвестиране на капитал на континента, като носим сигурност на продавачите и добавяме стойност към имотите“, допълва Майерс.

Фондът изпълнява няколко инвестиционни стратегии. Едната предвижда придобиването на офис сгради в Лондон и други водещи градове в Европа, където делът на свободните площи е по-висок или където се очаква висок дял на свободните площи в близко бъдеще. Целта е да се постигнат по-сериозни отстъпки от цената.

През миналата седмица инвестиционната компания продаде логистичното си звено Logicor на China Investment Corporation за 12,25 млрд. евро. Малко по-късно компанията обяви, че придобива финландска компания за имоти за почти 4 млрд. евро.

Наскоро Blackstone изпревари Brookfield Asset Management и вече е най-големият инвестиционен мениджър в сектора на имотите в света. Брутната стойност на активите под управление на компанията достига 143,2 млрд. евро, според данните от годишното проучване на ANREV/INREV/NCREIF.

Компанията разполага с 32,2 млрд. евро, които иска да инвестира в глобалния сектор на имотите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:28 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още