IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Facebook се готви да измести Amazon

Социалната мрежа тества възможности за продажба през корпоративните страници

13:38 | 17.07.15 г. 2
<p>
	<em>Снимка: www.pixabay.com</em></p>

Снимка: www.pixabay.com

Facebook търси начин да се превърне в основно място за пазаруване онлайн, пише CNN.

За да направи това, социалната мрежа ще помогне на компаниите да трансформират своите Facebook страници в сайтове за електронна търговия.

Един търговец на дребно ще може да предлага и продава продуктите си директно през страницата си в социалната мрежа.

Хората, които посещават страницата, ще могат да разглеждат, пазаруват и плащат, без да напускат мобилното приложение на Facebook или сайта Facebook.com.

Идеята допада на компании, които търсят възможно най-много начини да продават продуктите си. От друга страна, ако повече компании започнат да продават във Facebook, те ще трябва да се подчиняват на алгоритмите на социалната мрежа и вероятно да започнат да плащат за реклама в нея, за да се уверят, че хората виждат продуктите им.

В крайна сметка този експеримент вероятно ще се превърне в реалност. Той се вписва добре в това, в което Facebook вече е изключително добра – онлайн комуникация и реклама.

По време на своята конференция F8 по-рано тази година главният изпълнителен директор Марк Зукърбърг обяви, че потребителите ще имат възможност да си пишат с компаниите в социалната мрежа и да следят страници през Messenger. Освен това „приятелите“ във Facebook ще могат да си изпращат пари през платформата.

Google – най-големият конкурент на Facebook, работи по подобна стратегия. Тази седмица компанията започна да предлага на фирмите да продават продуктите си през нейния сайт, така че, когато хората отворят някоя от рекламите за пазаруване в Google, те биват насочвани към страница, от която могат да пазаруват.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:20 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
lyusien
преди 8 години
Цената на акциите на фейсбоок днес достигна цена от 94.58 долара като надмина прогнозата на компанията за тази година Целта вече е 100
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още