IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Twitter премахна лимита от 140 знака за директни съобщения

Ограничението за публичните постове ще остане в сила

19:06 | 13.08.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Twitter премахна лимита от 140 знака за директни съобщения

Услугата за кратки съобщения Twitter премахна ограниченията от 140 знака в личните съобщения между потребителите, предаде ZDNet.

Първоначално се предвиждаше лимитът да бъде премахнат от началото на юли, но се случва едва сега. От платформата предупредиха, че ограничението за публичните постове ще остане в сила. 

Новината за промяната дойде малко след като изпълнителният директор на Twitter Дик Костоло обяви, че се оттегля от управлението на компанията, а неговото място, макар и временно, бе заето от съоснователя Джак Дорси.

Приходите на компанията през второто фискално тримесечие нарастват с 61 на сто в сравнение с предходната година до 502 млн. долара. Ако не се вземе предвид въздействието на силния долар, който свива приходите в чужбина, когато те се прехвърлят в американска валута, увеличението би било от 68 на сто.

Но компанията продължава да е на загуба, въпреки че чистата загуба се свива от 145 млн. долара през миналата година до 137 млн. долара сега.

И ръстът на потребителите на Twitter се забавя - през последното тримесечие броят на месечно активните потребители се увеличава с едва 8 на сто до 316 млн. в сравнение с 1,3 млрд. регистрирани във Facebook.

В момента Twitter се опитва да насърчи ръста на потребителите и за тази цел иска да увеличи важността си като канал за директна комуникация между членовете. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още